Gepubliceerd op donderdag 9 april 2020 11.13 u.

De geplande zitdagen van de belastingsdiensten in het gemeentehuis en het Sociaal Huis in mei en juni worden geannuleerd naar aanleiding van de corona-maatregelen. FOD Financiën geeft je de mogelijkheid om via telefoon de nodige ondersteuning te bieden.

Inwoners die reeds een afspraak maakten in het gemeentehuis of het Sociaal Huis, worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Je belastingaangifte invullen?

De FOD Financiën maakt het je gemakkelijk! Je aangifte via Tax-on-web (MyMinfin): simpel en snel!

Je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of je voorstel van vereenvoudigde aangifte zal beschikbaar zijn in Tax-on-web (MyMinfin) vanaf begin mei. 

Ga naar MyMinfin en meld je aan met itsme®, of met je identiteitskaart, de pincode en een kaartlezer (pincode vergeten of verloren?).

Je krijgt een voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Zijn je gegevens juist en volledig, dan moet je niets doen. Je zal automatisch je aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.

Zijn je gegevens onjuist of onvolledig, dan kan je ze corrigeren, hetzij in Tax-on-web (via MyMinfin), hetzij via het papieren antwoordformulier.

Meer informatie? Hulp nodig?

Vind het antwoord op uw vraag:

Laat je aangifte invullen door de experten van de FOD Financiën:

  • Bel naar het nummer dat op de envelop van je aangifte staat zodra je die ontvangt.
  • Je krijgt een afspraak om je aangifte te laten invullen per telefoon.
  • Na het invullen per telefoon, ontvang je per post een document met de meegedeelde gegevens. Je moet dat document ondertekenen en terugsturen. Je zal de indiening van je aangifte ook kunnen afronden via Tax-on-web (MyMinfin).

Om je veiligheid te garanderen in de huidige context van het coronavirus zijn alle sessies voor hulp bij het invullen van de aangiften geannuleerd, zowel in de kantoren van de FOD Financiën als in de gemeenten.

Ontvang je documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang je documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid.

Activeer je eBox op doemaardigitaal.be! Je krijgt dan een melding (bv. een e-mail) zodra er een nieuw document beschikbaar is.