Gepubliceerd op maandag 24 juni 2019 18.15 u.
Drie topevents om gratis van te genieten

‘Sporters beleven meer’ is een slogan die in Heusden-Zolder als een paal boven water staat. En dat is deze zomer niet anders. Meeslepende races op Circuit Zolder, de absolute wereldtop tijdens de Nacht van de Atletiek of straffe waaghalzen tijdens het wereldkampioenschap BMX … alle ingrediënten zijn aanwezig voor een zomer vol topsport. En van deze drie topevents kan jij als inwoner gratis genieten!

De Nacht van de Atletiek staat elk jaar garant voor een avond topatletiek en dat zal tijdens de 40ste editie niet anders zijn. Op zaterdag 20 juli verzamelen verschillende nationale en internationale topatleten in het stadion De Veen. Onze beste Belgische atleten zakken met veel plezier af naar onze gemeente, omdat de fans van heel dichtbij hun prestaties kunnen volgen. De Belgen worden uitgedaagd door wereldtoppers en Europese kampioenen in het horden lopen, verspringen, sprinten, lange afstanden, hoogspringen en het polsstokspringen. Geef je ogen de kost en proef de unieke sfeer!

Van 22 tot en met 27 juli geeft het UCI wereldkampioenschap BMX toeschouwers de kans om het kruim van de BMX-wereld aan het werk te zien. Tijdens de eerste dagen toont de jongere garde van welk hout ze gesneden zijn. We sluiten de week af met de Elite finales. Hier racet de crème de la crème van de BMX-wereld voor die ene felbegeerde trui.

Ook aan het Helzoldstadion valt er in de zomermaanden weer wat te beleven. Liefhebbers van motoren kunnen hun hart ophalen voor een nieuwe editie van Speedway. In het weekend van 29 en 30 juni laten de 125cc jeugdrijders zien dat ook zij de speedway-sport onder de knie hebben. Maak vanaf de zijlijn kennis met de toekomstige wereldtop en geniet van een gegarandeerd spektakel. Jaarlijkse afsluiter is zoals steeds de Gouden Helm. Er zal er een geslaagd deelnemersveld aanwezig zijn op 24 en 25 augustus.

In het weekend van 10 en 11 augustus scheuren 24 uur lang tal van piloten in flitsende wagens tegen topsnelheid over Circuit Zolder. We hebben het natuurlijk over de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. Tijdens deze wedstrijd gaan de piloten en hun bolides 24 uur lang de strijd aan met elkaar, zichzelf én de tijd. Naast de adembenemende remmanoeuvres en andere straffe toeren, genieten de fans van het entertainment in de paddocks en ontmoeten ze misschien wel de broers Koen en Kris Wauters of Tom Boonen. 

Waarom met reiskoffers zeulen als je dicht bij huis zoveel mooie evenementen hebt? Geniet van een goed gevulde zomer vol topsport!