Gepubliceerd op vrijdag 7 juni 2019 12 u.
Vraag je paspoort, (kids-)ID, ... tijdig aan

Als je vakantieplannen hebt, kijk dan tijdig je identiteitskaart, kids-ID, internationaal reispaspoort en rijbewijs na. Controleer de geldigheidsdatum van je identiteitskaart, kids-ID en internationaal reispaspoort.

Hou er rekening mee dat bepaalde landen vragen dat de identiteitskaart, de kids-ID of het internationaal reispaspoort nog een bepaalde geldigheidsduur heeft bij binnenkomst of vertrek. Dit kan je voor alle landen nazien op www.diplomatie.belgium.be. Indien nodig, vraag dan zeker op tijd een nieuw document aan!

ID en kids-ID

De wachttijd voor een identiteitskaart of kids-ID is drie weken. Een identiteitskaart kost € 20 en een kids-ID € 8. Je moet persoonlijk je identiteitskaart aanvragen en één recente pasfoto meebrengen. De kids-ID moet aangevraagd worden door één van de ouders en je zoon of dochter moet aanwezig zijn bij de aanvraag.

Reispaspoort

De wachttijd voor een internationaal reispaspoort is twee weken. Je brengt één recente kleurenpasfoto mee. Een internationaal reispaspoort kost € 71 voor een persoon vanaf 18 jaar. Onder de 18 jaar kost het € 41. Een internationaal reispaspoort moet persoonlijk aangevraagd worden. Kinderen onder de 18 jaar komen zelf, maar moeten wel nog vergezeld zijn van één van de ouders.

Rijbewijs

Controleer zeker ook of de foto op je rijbewijs nog gelijkend is! Mocht je nog een oud papieren exemplaar hebben, dan raden we je aan om dit om te wisselen naar het bankkaartmodel. De papieren rijbewijzen, vooral de rijbewijzen uitgereikt voor 1 oktober 1998, kunnen problemen geven in het buitenland. Je moet je persoonlijk melden voor de aanvraag , een recente pasfoto meebrengen en € 25. De wachttijd is 1 week.

Denk eraan steeds een afspraak te maken via www.heusden-zolder.be/afspraak